Na dovolenou bez mikroutů

Jak dlouhodobě uchovávat své oblíbené kultury, když zrovna odjíždíte na delší dobu z domácnosti a nesehnali jste jim dobře placený hotel. 

Chlebový kvásek vždyživý

V tomto zápisku se nebudu zabývat teorií pečení, ani recepty na chleba, to už na kváskové mapě máme, Chtěl bych se tentokrát podělit o zkušenosti s vedením žitného kvasu a jeho udržením v dobré kondici.

Žito a jantar – Pobaltí I.

Ale není zemiak, je jen tma, zima a halucinace z podvýživy. (neznámý autor) Polsko-britská autora Zuza Zak vydala knížku o pobaltské kuchyni Žito a Jantar. Kniha vyšla pouze v angličtině a obávám, se že do češtiny ji nikdo překládat nebude. Protože Pobaltí je pro nás přehlíženou oblastí, tak o pobaltské kuchni nic moc nevíme, natož abychom dokázali běžně ty tři země s tak … 

Tohle si přečtu

Mikraut aneb Hostina pro bakterie

Když jíme, krmíme nejen sebe, ale i svoje střevní mikroorganismy. Vláknina, ať už rozpustná nebo nerozpustná, je palivem pro naše mikrouty. Nenechme je hladovět!

Lečo

Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.

Podpiwek

Dá se zkvasit Melta? Je podpiwek jenom malé pivo? Už jste malovali kuchyň? Recept v článku!