Lečo

Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.

Podpiwek

Dá se zkvasit Melta? Je podpiwek jenom malé pivo? Už jste malovali kuchyň? Recept v článku!

Probiotický elixír zdraví

Není probiotické, co se leskne. Dokonce ani neplatí, že čím dražší, tím zdravější. Jaké potíže vlastně doprovázejí význam slova PROBIOTICKÝ?

Strava sojky zlověstné

Tohle není návod na zhubnutí. Ani na stoletý život. Tohle je můj myšlenkový pochod, kterým míchám své jídlo. 

Vaříme z kimčchi

Sice zabíjeme mikroba, ale způsobíme blaho v obědové misce. Kimčchi skýtá spoustu příležitostí, jak si přichystat hřejivé a chuťově bohaté jídlo. Rukama.

Alkalická fermentace luštěnin

Nejsme šarlatáni a odkyselovači organismu. My jen prozkoumáváme kvašení, které běží do zásaditých hodnot stupnice pH. A smrdí čpavkem. A je moc dobré.

Salami

Klíčová slova: fermentovaný buřt, dusitany, vepřové střívko, laktobacil, botulin. To musím mít!