Probiotický elixír zdraví

Není probiotické, co se leskne. Dokonce ani neplatí, že čím dražší, tím zdravější. Jaké potíže vlastně doprovázejí význam slova PROBIOTICKÝ?

Strava sojky zlověstné

Tohle není návod na zhubnutí. Ani na stoletý život. Tohle je můj myšlenkový pochod, kterým míchám své jídlo. 

Vaříme z kimčchi

Sice zabíjeme mikroba, ale způsobíme blaho v obědové misce. Kimčchi skýtá spoustu příležitostí, jak si přichystat hřejivé a chuťově bohaté jídlo. Rukama.

Alkalická fermentace luštěnin

Nejsme šarlatáni a odkyselovači organismu. My jen prozkoumáváme kvašení, které běží do zásaditých hodnot stupnice pH. A smrdí čpavkem. A je moc dobré.

Salami

Klíčová slova: fermentovaný buřt, dusitany, vepřové střívko, laktobacil, botulin. To musím mít!

Ananasové kimčchi

Mám to z internetu, dobrovolně bych to nevymyslela. A první impuls to udělat byl pocit — to je tak divné, to budu muset zkusit!

Doporučená literatura

Když se svému jídlu věnujete trochu systematičtěji, potřebujete nějakou literaturu, ke které se můžete vracet a buď čerpat novou inspiraci, anebo ověřovat a upevňovat existující poznatky. To je proces soustavného celoživotního učení.