Fermentované vánoce

Ráda bych uvedla na svou obhajobu, že rozhodně nezačínám s vánočním tématem moc brzo. Protože pokud chci mít během svátků na stole i kamarádské mikroby, tak na některé věci je i v prvním adventním týdnu pozdě. Pojďme si tedy udělat takový malý harmonogram, co kdy naložit, aby to bylo k jídlu přesně v momentě, kdy to budeme potřebovat. 1. adventní … 

Tohle si přečtuFermentované vánoce

Zelí kysané s vínem

V knížce Konzervujeme po celý rok je zajímavý recept na kysané zelí, které je ovšem s jalovcem, s hrozny a zalité bílým vínem. Výsledkem je celkem dost kyselé zelí, protože víno zoctovatí, ale je to příjemná chuť a stojí to za experiment. Němci na to dokonce mají vlastní slovo: weinsauerkraut. A je to to autentický způsob, jak zelí kysají v Alsasku.V …

Tohle si přečtuZelí kysané s vínem