Duo jiao 剁椒酱 — chu-nanská chilli pasta

Jeden rychlý, leč výtečný recept z chu-nanské kuchyně. Chu-nan je čínská provincie a je domovem některých významných čínských národnostních menšin (Miao, Dong, Tuija). Kuchyně je tam trošku jiná než nejznámější kantonská či sečuánská, popřípadě Maova revoluční, jejíž ozvěny dostanete ve většině stánků s „čínským“ jídlem. Tato kuchyně, která patří k 8 tradicím čínské kuchyně, se vyznačuje láskou ke …

Tohle si přečtuDuo jiao 剁椒酱 — chu-nanská chilli pasta

Chilli a jiné papričky II

První díl se věnoval omáčkám a fermentovaným paprikám, které vlastně nemusí moc pálit, když nechcete. Druhá část ovšem je postavená na tom, že to obsahuje pořádnou dávku kapsaicinu. S blížící se zimou je potřeba trošku prohřát vnitřnosti. Tentokrát to varování skutečně platí — na papričky sahejte v rukavicích a pokud máte problémy s dýchacími cestami, třeba astma, tak vás může dráždit i třeba …

Tohle si přečtuChilli a jiné papričky II