Ostrý cider — panacea neboli všelék

S počátkem podzimu se letos na anglicky psaných blozích, kde se něco kysá, začal objevovat fire cider. A protože to je recept z kategorií „divné — nutno zkusit!“, naskládala jsem do sklenice chilli, křen, cibuli, česnek, zázvor, citron, kurkumu a zalila to jablečným moštem a byla nedůvěřivá a zvědavá. Kupodivu se to přeměnilo na pikantní, vcelku chutnou tekutinu plnou všeho, co člověk … 

Tohle si přečtu

Kurkumová limonáda se zázvorem

Počasí ideální pro nejrůznější kapénkové infekce dorazilo, je vlhko, je chladno, ale ne natolik velké, aby zabilo viry a bakterie, vládne inverze a smog. Pravidelné pojídání fermentovaných potravin by sice mělo pomoci imunitnímu systému se obrnit, ale kromě nespecifické prevence se dají vytáhnout i daleko silnější zbraně. Zejména pokud máte v dosahu nějakou speciálku s asijskými potravinami. Snad každý už … 

Tohle si přečtu