Torši

Na počátku léta jsem našla několik ohromně zajímavých tureckých receptů na kvašenou zeleninu. Něco jsem naložila a rozepsala pár článků, jenže pak Turci začali bombardovat Kurdy. Což, přiznám se, je něco, co moc neumím zkousnout. Umožňujeme našemu spojenci ve velkém rozjet další genocidu. Navíc když se letos připomíná 100 let od genocidy arménské. A když Kurdové jsou …

Tohle si přečtuTorši

Květák

Květák patří mezi mé oblíbené kousky. Je ho sice snadné zprznit, ale zrovna u kysání to dá dost práci. Základem je klasicky nálev s 2 – 3 % soli a květák rozebraný na růžičky. Hmotnost vody uvažujte i s hmotností květáku. Např. litr vody a půl kila květáku = 1500×0,02 = 30 g soli. Převařte osolenou vodu, pečlivě omyjte květák. Narovnejte ho do vyvařené sklenice …

Tohle si přečtuKvěták