Salát z červeného zelí

Budete o víkendu péct husu či kachnu? Chcete to trošičku odlehčit? Přidat navíc nějaké enzymy pro lepší trávení? Co takhle červené zelí v podobě salátu? Zkvašeného a tedy probiotického, pochopitelně… Není třeba kvasit jen jednoduché zelí, vyrobit velmi pikantní kimčchi nebo nechat hotový salát jen tak trošku prokvasit jako třeba curtido. Můžete vyrobit zelný salát a nechat ho prokvasit …

Tohle si přečtuSalát z červeného zelí

Zelí

Zemňáky a zelé, živobytí celé. Valašské přísloví Kysané zelí je ikonou střední Evropy. Američani dokonce přistěhovalcům z německých a rakouských zemí (tedy i Čechům) říkali Krauts. A angličtina německý výraz sauerkraut převzala bez toho, aby hledali výraz vlastní — přitom na východním pobřeží USA ho vyrobí a snědí spousty. A i proto si kysané zelí pochopitelně zaslouží samostatný článek. Zejména když 8. října se …

Tohle si přečtuZelí