Curtido

Curtido je lehce fermentovaný středoamerický zelný salát. Jednoduchý, rychlý, moc dobrý. Podává se jako příloha k masu nebo třeba v El Salvadoru se jí jako rychlý oběd s plněnou kukuřičnou plackou pupusas. Na curtido potřebujete zelí, mrkev, cibuli a koření a tři čtyři dny. Kdo nenakládal na podzim klasické zelí, které chce několik měsíců k rozvinutí plné chuti, tak pro něj …

Tohle si přečtuCurtido

Chilli a jiné papričky I

V jednom z prvních článků jsem odkazovala na archivní bloody mary Sandora Katze, na které používal rok archivovanou fermentovanou rajčatovou šťávu a dva roky fermetnovanou chilli omáčku. Nejrůznějších paprikových omáček a přípravků je spousta a jak známo, s troškou vhodného startéru zkvasí téměř cokoliv. Hlavní sezona už je sice pryč, ale různé druhy paprik jsou ještě pořád k sehnání. Když je …

Tohle si přečtuChilli a jiné papričky I