Zelí kysané s vínem

V knížce Konzervujeme po celý rok je zajímavý recept na kysané zelí, které je ovšem s jalovcem, s hrozny a zalité bílým vínem. Výsledkem je celkem dost kyselé zelí, protože víno zoctovatí, ale je to příjemná chuť a stojí to za experiment. Němci na to dokonce mají vlastní slovo: weinsauerkraut. A je to to autentický způsob, jak zelí kysají v Alsasku.V …

Tohle si přečtuZelí kysané s vínem

Chilli a jiné papričky II

První díl se věnoval omáčkám a fermentovaným paprikám, které vlastně nemusí moc pálit, když nechcete. Druhá část ovšem je postavená na tom, že to obsahuje pořádnou dávku kapsaicinu. S blížící se zimou je potřeba trošku prohřát vnitřnosti. Tentokrát to varování skutečně platí — na papričky sahejte v rukavicích a pokud máte problémy s dýchacími cestami, třeba astma, tak vás může dráždit i třeba …

Tohle si přečtuChilli a jiné papričky II