Mléko a sýry — Domácí mlékař

Asi jste si všimli, že nějaké složitější sýrařské postupy tu nenajdete. Maximálně kefír. Má to několik důvodů — nemám dostatečný zdroj mléka (na pořádnou sýrařinu ho potřebujete v litrech) a nemám prostor na zrání sýru s kontrolovatelnou teplotou a vlhkostí. No a hlavně pozorný čtenář tuší, že mi plně vyhovuje princip „nakrájet, posolit, zajistit aby k tomu nemohl vzduch, počkat“ a nic víc. To … 

Tohle si přečtuMléko a sýry — Domácí mlékař

Internetový kvas — český

Co stojí za návštěvu, když se o kvašení a kysání chcete dozvědět víc? Začneme českým rybníčkem — toho nebude moc.Základními zdroji jsou dvě dámy s vlastními statky — Klára z Kopce a Lenka ze Dvora. U Kláry naleznete především pečlivě zpracované návody, jak na sýry a další mléčné produkty a jak na kvas a kvasové pečivo všeho druhu. Ve Dvoře zase mají recepty na tempeh a miso — tedy fermentované sojové … 

Tohle si přečtuInternetový kvas — český