Lečo
Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.
Jeden rychlý, leč výtečný recept z chu-nanské kuchyně. Chu-nan je čínská provincie a je domovem některých významných čínských národnostních menšin (Miao, Dong,... View Article
Adžika je pikantní papriková pasta původem z Kavkazu, která po naředění zdomácněla v Rusku. Může se vyskytovat také jako směs suchého koření,... View Article
První dva díly byly obecně o nukazuke a o výrobě nukadoko. Teď už zbývá jen dát dohromady věci, které se tam dají... View Article
V jednom z prvních článků jsem odkazovala na archivní bloody mary Sandora Katze, na které používal rok archivovanou fermentovanou rajčatovou šťávu... View Article
Cokoliv, kam se při přípravě dává něco kyselého, se dá úspěšně vyrobit pomocí mléčné fermentace. Vždy to je ve prospěch... View Article