Rebarborové kimčchi

Korejci tuhle variantu kimčchi neznají. Nejspíš proto, že rebarboru nepěstují, jen jim roste jako plevel v divoké formě bez dostatečně šťavnatých řapíků a využívají leda kořen coby projímadlo, někdy i mladé listy. Alespoň to praví korejská wikipedie. Ovšem fakt, že Korejci nedělají reveňové kimčchi, by vás neměl zastavit, protože ke sladkokyselé rebarboře sladko-kyselo-pikantě-umami kimčchi pasta jde naprosto skvěle. … 

Tohle si přečtuRebarborové kimčchi

Rebarbora čili reveň

Zbývá posledních pár dnů rebarborové sezony. Protože ji mám hodně ráda, bylo by divné, kdyby se tu neobjevila. Navíc tedy právě mléčné kvašení rebarbory výrazně zvyšuje její nutriční hodnotu. Rebarbora by se totiž neměla jíst po sv. Janu. Praví tak lidová moudrost, ale také tak praví biologie. Rebarbora obsahuje vysoké dávky kyseliny šťavelové, jejíž koncentrace … 

Tohle si přečtuRebarbora čili reveň