Bobule II: tekutiny

Pokud jste si z podzimního výletu přinesli dostatečné zásoby volně rostoucích bobulí, ráda bych vám nabídla pár nápadů, co s nimi udělat. Některé budou zahrnovat kvašení, některé nikoliv. A pokud nevíte, co jde sesbírat a sežrat, tak si přečtěte předchozí článek. Budete-li sbírat volně rostoucí věci, o kterých si nejste jistí, jestli je to skutečně ono, zkontrolujte to pak ještě …

Tohle si přečtuBobule II: tekutiny

Březová míza

Máloco je tak tradiční a slovanské, jako březová šťáva. Marie Úlehlová-Tilschová jí věnovala celou kapitolu. K přečtení je zde. Alergie na březový pyl mi neomylně oznámila, že pro letošek je konec se sezonou sběru stromové mízy — a tak tenhle článek může vyjít. Záměrně ho publikuji až po krátké sezóně, kdy jde mízu z břízy čepovat — v rámci zákonů o ochraně dřevin jde totiž …

Tohle si přečtuBřezová míza