Lečo
Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.
Když se dívám na (jinak velmi inspirativní) videa o přípravách jídla nebo čtu psané recepty, jdou na mě mrákoty syna biochemikova,... View Article
Na počátku léta jsem našla několik ohromně zajímavých tureckých receptů na kvašenou zeleninu. Něco jsem naložila a rozepsala pár článků, jenže... View Article
Tuřín a vodnici (příbuzná tuřínu, ze které se zrodil, nejspíše poté, co se spustila se zelím — dalším příbuzným z rodiny brukvovitých) jsem měla... View Article
Kimči je téměř nekonečně variabilní záležitost. Co je zrovna v sezóně, to se nechá zkvasit. Na podzim a v zimě máme k dispozici... View Article
Cože — zkvasit vegetu? A to už tu mám worcester, kečup, majolku, kari koření a hořčici. Kromě eidamu, který je kvašený ze své... View Article
Korejci své okurky milují. Kromě toho, že dělají klasické nakládačky a pak z nich pikantní salát, tak z nich pochopitelně dělají kimčchi. Ano,... View Article
A máme tu další díl okurkového maratónu. V předchozích článcích najdete něco obecného povídání o okurkách, recepty ze starých kuchařek, základní recepty... View Article
Po dlouhé okurkové předehře konečně recepty na kvašáky! Předchozí díly okurkové ságy: Obecné povídání o okurkách Okurková limonáda Recepty z různých kuchařek... View Article
Po obecném úvodu a okurkové limonádě bych tu měla věneček receptů z mých oblíbených knih. Úhelným kamenem budiž pochopitelně Marie Úlehlová-Tilschová. V Chuťovém... View Article