Štítek: zelenina

  • Lečo

    Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.

  • A dá se to zvážit?

    Když se dívám na (jinak velmi inspirativní) videa o přípravách jídla nebo čtu psané recepty, jdou na mě mrákoty syna biochemikova,... View Article

  • Torši

    Na počátku léta jsem našla několik ohromně zajímavých tureckých receptů na kvašenou zeleninu. Něco jsem naložila a rozepsala pár článků, jenže... View Article

  • Tuřín

    Tuřín a vodnici (příbuzná tuřínu, ze které se zrodil, nejspíše poté, co se spustila se zelím — dalším příbuzným z rodiny brukvovitých) jsem měla... View Article

  • Dýňové kimčchi — hobak kimchi ‑호박 김치

    Kimči je téměř nekonečně variabilní záležitost. Co je zrovna v sezóně, to se nechá zkvasit. Na podzim a v zimě máme k dispozici... View Article

  • Vegeta — polévkové koření

    Cože — zkvasit vegetu? A to už tu mám worcester, kečup, majolku, kari koření a hořčici. Kromě eidamu, který je kvašený ze své... View Article

  • Okurkové kimčchi — Oi Sobagi — 오이소박이

    Korejci své okurky milují. Kromě toho, že dělají klasické nakládačky a pak z nich pikantní salát, tak z nich pochopitelně dělají kimčchi. Ano,... View Article

  • Okurky — cizí recepty

    A máme tu další díl okurkového maratónu. V předchozích článcích najdete něco obecného povídání o okurkách, recepty ze starých kuchařek, základní recepty... View Article

  • Okurky — rychlokvašky a kvašáky na celou zimu

    Po dlouhé okurkové předehře konečně recepty na kvašáky! Předchozí díly okurkové ságy: Obecné povídání o okurkách Okurková limonáda Recepty z různých kuchařek... View Article

  • Okurky — recepty z různých kuchařek

    Po obecném úvodu a okurkové limonádě bych tu měla věneček receptů z mých oblíbených knih. Úhelným kamenem budiž pochopitelně Marie Úlehlová-Tilschová. V Chuťovém... View Article