Štítek: zelenina

  • Okurky — úvod

    Loni jsem kvašáky záměrně opomíjela. Do té doby jsem měla zkušenost pouze s měkkými, velkými, poněkud příliš kyselými jedinci, kteří mi... View Article

  • Fazolky nezralé

    Miluju čerstvé fazolky. Velká mísa lehce oblanšírovaných s dostatkem másla, případně zakysanou smetanou představují mou oblíbenou letní večeři. Problém je ovšem... View Article

  • Chřest

    Blíží se Ivančické slavnosti chřestu. Bohužel s dováženým chřestem ze Slovenska, ale i tak je to pro jihomoravské zajímavý výlet. Navíc je... View Article

  • Otruby III: co všechno nuka zkysá

    První dva díly byly obecně o nukazuke a o výrobě nukadoko. Teď už zbývá jen dát dohromady věci, které se tam dají... View Article

  • Otruby I: úvod do nukazuke

    Máte doma kvásek na chleba? A kefír na mléko? A chcete ještě další tamagoči na zeleninu, které vám ji navíc připraví i za... View Article

  • Rajčata

    Já vím, že tentokrát jsem úplně mimo sezónu, ale chci vám představit princip věčné lahve a mám fotku jen s těmi rajčaty.... View Article

  • Chilli a jiné papričky I

    V jednom z prvních článků jsem odkazovala na archivní bloody mary Sandora Katze, na které používal rok archivovanou fermentovanou rajčatovou šťávu... View Article

  • Vaječná tlačenka čili huspenina

    Pokud budete na těch internetech hledat, co to taková vaječná tlačenka je, narazíte na recepty óbrmňamek s gothajem, sterilovanou zeleninou a tak.... View Article

  • Řepa

    Konec sporů, jestli do boršče patří nakládaná řepa a čerstvé zelí nebo kysané zelí a čerstvá řepa. Základem pořádného boršče je totiž... View Article