Bobule II: tekutiny

Pokud jste si z podzimního výletu přinesli dostatečné zásoby volně rostoucích bobulí, ráda bych vám nabídla pár nápadů, co s nimi udělat. Některé budou zahrnovat kvašení, některé nikoliv. A pokud nevíte, co jde sesbírat a sežrat, tak si přečtěte předchozí článek. Budete-li sbírat volně rostoucí věci, o kterých si nejste jistí, jestli je to skutečně ono, zkontrolujte to pak ještě … 

Tohle si přečtuBobule II: tekutiny

Meruňky

Jsou zdravé, jsou v sezoně, jsou výtečné a když už se je člověk rozhodně zavařit, tak jich má většinou spoustu. Doporučuju tak kilo dvě oddělit a zkusit zkysat. Stojí to za to. Výhodou fermentovaných receptů je, že meruňky zůstanou syrové, uchovají si tak obsah vitamínu C a ostatních antioxidantů, výrazně se zvýší stravitelnost minerálů jako je draslík, vápník, železo. … 

Tohle si přečtuMeruňky