Základy

  • Kvašení v kavárnách a restauracích

    Doma je doma, ale kvašení v gastro provozu - to je jiná písnička.

  • Na dovolenou bez mikroutů

    Jak dlouhodobě uchovávat své oblíbené kultury, když zrovna odjíždíte na delší dobu z domácnosti a nesehnali jste jim dobře placený hotel.

  • Recepty jsou na prd

    Ha! Návod, ten zabiják kreativity!

  • Doporučená literatura

    Když se svému jídlu věnujete trochu systematičtěji, potřebujete nějakou literaturu, ke které se můžete vracet a buď čerpat novou inspiraci, anebo ověřovat a upevňovat existující poznatky. To je proces soustavného celoživotního učení.

  • Potřebné vybavení

    Pro zkvašení nějaké dobroty potřebujete jen minimální výbavu: pár skleniček s víčkem, prkýnko, nůž a trochu kuráže. S ostatními věcmi a prostorami poradí článek.

  • Fuj, plíseň!

    Kam sahají hranice našeho vkusu co do chlupatých potravin? Odkud ten děs v očích spotřebitelů? A proč je to tak ukrutně dobré?... View Article

  • Bez vzduchu

    Prakticky v každém receptu nebo popisu fermentačních technik zmiňujeme jednu z metod, jak ochránit potravinu před problémy a usměrnit ji žádoucím směrem: zamezení... View Article

  • Řešení problémů

    Při práci se základními surovinami a miliardami robůtků se nevyhnete situacím, ve kterých se zdá, že je něco špatně, že se... View Article

  • Můj první ferment

    Náš blog je plný informací. Internet také. I kniha od Sandora vás poučí dostatečně. Jenže je opravdu nutné zavalit každého nováčka... View Article

  • Základní pojmy

    Kvašení a kysání patří velmi pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Člověk úplně vidí toho pračlověka, který nechal přes... View Article