Ovoce

  • Nakládané švestky – Gavalı Turşusu

    Švestky s česnekem, solí a octem, to zní tak divně, že jsem to musela zkusit.

  • Ananasové kimčchi

    Mám to z internetu, dobrovolně bych to nevymyslela. A první impuls to udělat byl pocit - to je tak divné, to budu muset zkusit!

  • Zase rajská! Fermentovaná…

    Lilek rajče je snad to nejlepší, co nám Amerika dala. Když si sklizeň zakonzervujete na sezónu, nebudete mít nouzi o nekonečně verzatilní omáčky.

  • Třešně

    Třešně jdou zkvasit mléčným kvašením a výsledek je vcelku ohromující. Je to slané, šťavnaté, nakyslé a jestli chcete tuhle sezonu chcete zkusit... View Article

  • Bobule III: slané

    Podzim je tady. Výbuch barev a záplava ovoce. I toho divokého, které ovšem naši předkové pečlivě sbírali a střádali na zimní nedostatek. Navíc... View Article

  • Angrešt

    Jednou za rok se na pichlavých keřích na zahradě objeví záplava sladkých, chlupatých angreštů. Nejlepší jsou samozřejmě oždibované rovnou z keře,... View Article

  • Melouny

    A opět něco z těch bizarnějších, ale velmi tradičních variant fermentovaných věcí. Melouny se pěstují po celém světě, a tak se vymyslela... View Article

  • Bobule II: tekutiny

    Pokud jste si z podzimního výletu přinesli dostatečné zásoby volně rostoucích bobulí, ráda bych vám nabídla pár nápadů, co s nimi udělat.... View Article

  • Bobule I: přehled

    podzimní bobule Podzim je rájem pro skryté sběračské geny. Nádherně barevné bobule září všude kolem. Ještě pořád krásné počasí, které... View Article

  • Rajčata II

    Původně jsem chtěla jen na facebooku upozornit na dva loňské rajčatové články, ale jak jsem je po sobě četla, tak... View Article