Seznam článků Toto je automaticky generovaný seznam všech článků, které se na blogu Zkvašeno nachází, řazen je dle data publikování od nejnovějšího po nejstarší. 📋2024 Cukr Otázka bublavosti Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) Ta pravá kultura Jarní (ne)očista s lékařem Kvašení v kavárnách a restauracích 1000+1 kombuchových otázek a odpovědí📋2023 Zelená rajčata v oleji Misonávštěva u Mimi Ferments v Berlíně Rýže kodži část 5. – rychlé miso Zavřeniny Oxymel Vydáváme Kuchařku na doma! Plísňové tofu 毛豆腐 Synbiotický půst receptář – co mám pořád vařit? Sójový a hrachový granulát Fantastická vláknina a kde ji hledat E‑mailový občasník📋2022 Saké Nakládané švestky – Gavalı Turşusu Na dovolenou bez mikroutů Chlebový kvásek vždyživý 10 fermentů, bez kterých se neobejdu📋2021 Kniha Umění fermentace konečně česky! Žito a jantar – Pobaltí I. Mikraut aneb Hostina pro bakterie Potraviny pro tebe – konference 2021 Lečo Podpiwek Rýžová voda na vlasy Probiotický elixír zdraví Burong isda: kvašená ryba v rýži Recepty jsou na prd Strava sojky zlověstné Vaříme z kimčchi Alkalická fermentace luštěnin Salami Ananasové kimčchi📋2020 Luštěniny (konečně) každý den Doporučená literatura Amazake Sójová omáčka Potřebné vybavení Jun Zase rajská! Fermentovaná… Třešně Chřest 2 Tvaroh Kimčchi Zlé, krabicové Zkvašeno 3 beta Kávová kombuča Ředkev v tomelu — daikon no kakizuke — 大根の柿漬け 2× podcast Potraviny s Hankou Michopulu Jak to dostat do dětí📋2019 Seminář Mikrobiom a možnosti jeho ovlivnění Mouka Fuj, plíseň! Nezralá rajčata Jak jsme byli v televizi Bez vzduchu Chvála droždí Řešení problémů Tajný trik na umami aneb bombastické kimčchi (a jiná jídla) i pro vegany. Můj první ferment Pátá chuť umami — oslava glutamátu📋2018 Základní pojmy Tofu Papriková pasta kočchudžang/ gochujang/ 고추장 The Noma Guide to Fermentation Zavité kimčchi — bosam kimčchi — 보쌈 김치 Internetový kvas A dá se to zvážit? Octové sirupy neboli shruby Sladový kvas Jak jsme jedli korejské nudle Tempeh Dvojí kvalita potravin (a spotřebitelů) Sudetský celožitný chleba Kombucha revival Jak jsme byli v rádiu Kimčchi — chyby, kterým se dá vyhnout Mýty a bludy 101: Co všechno se ve střevech neděje Jogurt📋2017 Miliony přátelských bakterií. Mikroflora, mikrobiom — jak to tedy je? Den domácího fermentátora Rýže kodži část 4. – miso pasta Rýže kodži část 3. – jednoduché recepty Rýže kodži část 2. – pěstování Rýže kodži část 1. – příběh Resuscitace?📋2016 Polévky z kvásku III: balkánské – Ciorba a trahaňa Synbiotický půst: závěrečný díl – snídaně Polévky z kvásku IV: teda spíše z kvasu — Rusko Synbiotický půst VIII: šestý týden – Levanta Synbiotický půst VII: pátý týden – indický Synbiotický půst VI: misky hojnosti Synbiotický půst V: třetí týden Synbiotický půst IV: co přichystat na třetí týden Synbiotický půst III: druhý týden Synbiotický půst II: první týden Synbiotický půst I Justin a Erica Sonnenburgovi — Zdravá střeva (recenze) Polévky z kvásku II: Polsko a Bělorusko — Žurek a žůr Polévky z kvásku I: rakousko-uherské — Kyselo, schur a keselica Cosima Bellersen Quirini — Fermentace (recenze)📋2015 Torši Bobule III: slané Burčák, sangria a švestky — podzimní limonády Angrešt Mléčné nápoje do horkých dní Turecké kvašáky — Salatalik Tursusu Kvašáková dílna Rebarborové kimčchi Křídlatka japonská, sachalinská i česká AnaPur Medvědí česnek Snídaně trochu jinak (recenze) Tuřín Kokos a vodní kefír Mléko a sýry — Domácí mlékař Rybí omáčka Soutěž o knihu Síla přírodní fermentace Kišk — fermentovaný bulgur či jiné krupky📋2014 Čínský rajčatový kvas (s goji) — 红酸汤 Dýňové kimčchi — hobak kimchi ‑호박 김치 Salát z červeného zelí Duo jiao 剁椒酱 — chu-nanská chilli pasta Oves Sečuánské zelí pao cai 泡菜 Melouny Vegeta — polévkové koření Okurkové kimčchi — Oi Sobagi — 오이소박이 Okurky — cizí recepty Adžika Okurky — rychlokvašky a kvašáky na celou zimu Okurky — otázka křupavosti a barvy Okurky — recepty z různých kuchařek Okurková limonáda Okurky — úvod Pyl Polský boršč s řepným kvasem Kde se vzal kefír? Tonic Perilovo-kopřivová limonáda — aneb bojujeme proti alergiím Máslo II: zrající a marocký smen Wild fermentation vyjde česky! Vodní kefír Máslo I Ostrý cider — panacea neboli všelék📋2013 Perníčky Bobule II: tekutiny Bobule I: přehled Zelí Houby II Rajčata II Fazolky nezralé Kyselé hrozny čili verjus Kefír zevně II: kosmetika Kefír zevně I: dermatologická první pomoc Meruňky Mléčný kefír prakticky Nezralé špendlíky čili české umeboši Nezralé ořechy Ledový čaj Rebarbora čili reveň Květové limonády Chřest Pampelišky od čumáčku po ocásek Poupata Březová míza Kořenové pivo čili root beer Kořeny — obecný návod na limonádu Vejce Jarní (ne)očista V krajině jablečného štrůdlu Marie Úlehlová-Tilschová Bílá ředkev Thajské kari pasty Již dávní… pralidé Chicha — pivo starých Inků Zimní limonády Curtido Otruby III: co všechno nuka zkysá Otruby II: výroba a péče o nukadoko Otruby I: úvod do nukazuke Mangostan Syrovátka Mrkev Rajčata Perila📋2012 Worcesterská omáčka Hořčičné listí Kynárna, jogurtovač a domeček na plísně v jednom Kniha — dárek nejmilejší Česnek Fermentované vánoce Klíčení luštěnin Vánoční limonády Kvásková vánočka Zelí kysané s vínem Chilli a jiné papričky II Solené hovězí Kurkumová limonáda se zázvorem Chilli a jiné papričky I Vaječná tlačenka čili huspenina Hořčice Celer Antidepresiva Rejuvelac Křen Vománkový víno Houby Majonéza Salsa, guacamole a kečup Chipsy Ocet Lopuchový a pampeliškový kořen Nepovedené pokusy — aktualizace 7.1. 2015 Kefír Startéry Kvas Řepa Internetový kvas — český Květák Divoké kvašení — bible všech kysačů Křís Divoká zázvorovka čili pirátský grog Zázvorovka kvašená vinnými kvasinkami Zázvorovka kvašená droždím Zázvorovky Další blogýsek o jídle?