E‑mailový občasník

18. ledna 2023; přečtete za 3 minuty


Tohle je opravdu jen krátký servisní zápisek z redakce o tom, co už se mělo stát už dávno. Mnoho našich příznivců nás sleduje sice na Facebooku a Instagramu, ale obě sítě mají velmi vychytralé algoritmy a naše příspěvky doručují jen zlomku těch, kteří by je mohli chtít vidět. Zbytek se pak nedozvídá o tom, že se chystá workshop nebo jiná událost, unikají jim zprávy o nových článcích. V dnešní době je skoro nemožné vzpomenout si na všechny projekty, které člověka zajímají a chodit individuálně po jejich webových stránkách je nad lidské síly.

Nehledě na to, že mnoho našich příznivců na sociálních sítích třeba ani neví, že píšeme tento blog s našlapaným archivem a že já provozuju e‑shop Fermentárum.

Proto nabízím možnost zapsat se k odběru newsletteru. Měl by vycházet nepravidelně, ale myslím, že jednou nebo dvakrát do měsíce dám dohromady vždycky pár zajímavostí, které by ∞Meta jistojistě stopila do propadliště dějin jako komerčně zcela nezajímavé. Už jako mladý hoch jsem měl redakční puzení a vydával jsem třídní časopis, tak si to střihnu po pár desítkách let znovu: sestavím pro vás vždycky takový kompilát toho, co si myslím, že by vás mohlo zajímat:

  • novinky i tipy na starší zajímavý obsah z blogu,
  • chystané i proběhlé akce naživo (přednášky, workshopy, TV, podcasty),
  • události ze světa mikrobiologie,
  • mikroskopické úvahy na téma jídlo, probiotika, mýty ve stravování,
  • novinky z e‑shopu Fermentárum,
  • občas recept,
  • odkazy na zajímavé rozhovory s odborníky z navazujících oborů výživy, mikrobiologie, medicíny a potravinářství,
  • a samozřejmě další.

Archiv vydání

Nyní už občasník vychází. Až se k odběru přihlásíte, nezapomeňte, že Seznam či Google třídí podobné oběžníky do různých podsložek, kde je nečekáte a kam si běžně pro poštu nechodíte.

Vláďa Sojka

Na blog Zkvašeno přispívám od roku 2017, zajišťuji technický chod a provádím základní jazykové korektury. Ve svém volném čase samozřejmě kvasím, reinstaluji kávovou kulturu, fotímurčuji houby, peču chleba, chodím po Českém krasu a obdivuji přírodu.

Na mém malém e‑shopu Fermentárum.cz seženete rozličné kultury pro domácí kvašení a literaturu. Pořádám pro veřejnost nepravidelně workshopy a přednášky, přijíždím s tématem fermentování potravin na pozvání do knihoven, škol, domácností, restaurací i na festivaly. Nabízím i individuální online konzultace a přednášky. Kontakt info@fermentarum.cz



2 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *