Nápoje

  • Probiotický elixír zdraví 2(025)

    Pokračování podvratné diskuse o tom, zda jsou fermentované nápoje vůbec probiotické: aktuální vědecké poznání, růst popularity, trh a potenciální rizika.

  • Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho

    No jasně, pane profesore, to už tu bylo. Uděláš sladkej čaj, špricneš do něj trochu živý prodávaný nebo od souseda... View Article

  • Fermentovaný domácí granát

    Dokvášení sladkých limonád v uzavřených láhvích je velmi oblíbená disciplína a je až s podivem, jaký náskok má šíření neinformací nad šířením skutečně dobré a bezpečné praxe. Dovolte mi, vážení kombucháři a tibíkářky, osvětlit vám tuto problematiku uceleně, s kompletní argumentací a s příklady hlášených úrazů.

  • Ta pravá kultura

    Jestlipak existuje něco jako pravý tibetský kefír? Odkud je skutečná kombuchová red rumi? Která kultura má nejlepší zdravotní účinky?

  • 1000+1 kombuchových otázek a odpovědí

    Strašidelně dlouhý seznam vašich otázek a mých odpovědí o fungování kombuchové kultury. Nebojte se, je v něm fakt všechno.

  • Oxymel

    Oxymel je starý způsob extrakce účinných látek z léčivých bylin. Byl součástí starověkého lékařství a hojně se používal zejména v rámci evropské renesance... View Article

  • Saké

    Peklo zamrzlo, Bill Gates rozdává Windows zadarmo a já jsem zkvasil svůj první chlast. Experimentovat můžete i vy a když se pokus nepovede, bude skvělý rýžový ocet!

  • Podpiwek

    Dá se zkvasit Melta? Je podpiwek jenom malé pivo? Už jste malovali kuchyň? Recept v článku!

  • Probiotický elixír zdraví

    Není probiotické, co se leskne. Dokonce ani neplatí, že čím dražší, tím zdravější. Jaké potíže vlastně doprovázejí význam slova PROBIOTICKÝ?

  • Jun

    Tajemný nápoj z tajemné tibetské houby, kterým pradávní tajemní tibetští mniši léčili všechny běžné i tajemné tibetské nemoci. Nebo jen kus kombuchy upuštěný do jiného substrátu?