Nápoje

  • Oxymel

    Oxymel je starý způsob extrakce účinných látek z léčivých bylin. Byl součástí starověkého lékařství a hojně se používal zejména v rámci evropské renesance... View Article

  • Saké

    Peklo zamrzlo, Bill Gates rozdává Windows zadarmo a já jsem zkvasil svůj první chlast. Experimentovat můžete i vy a když se pokus nepovede, bude skvělý rýžový ocet!

  • Podpiwek

    Dá se zkvasit Melta? Je podpiwek jenom malé pivo? Už jste malovali kuchyň? Recept v článku!

  • Probiotický elixír zdraví

    Není probiotické, co se leskne. Dokonce ani neplatí, že čím dražší, tím zdravější. Jaké potíže vlastně doprovázejí význam slova PROBIOTICKÝ?

  • Jun

    Tajemný nápoj z tajemné tibetské houby, kterým pradávní tajemní tibetští mniši léčili všechny běžné i tajemné tibetské nemoci. Nebo jen kus kombuchy upuštěný do jiného substrátu?

  • Kávová kombuča

    Máte rádi espreso s tonicem? Je to hit posledních dvou let v kavárnách třetí kávové vlny. A chcete něco co je výrazně zajímavějšího, kvašeného... View Article

  • Octové sirupy neboli shruby

    V elaborátu o kombuše už jsem si posteskl, jak je u nás octová kultura opomíjena, o octových nápojích nemluvě, což je obrovská škoda.... View Article

  • Sladový kvas

    V neděli nás Jan Čulík z táborského Thiru pozval na naprosto báječný a překvapivě zcela nehipsterský festival Naše Chutě, který se konal... View Article

  • Kombucha revival

    Kombucha to nemá u středoevropanů moc lehké: vypadá jako Žvahlav, je cítit po octu a plovou v ní chuchely a kekely. Je na čase... View Article

  • Burčák, sangria a švestky — podzimní limonády

    Slovo burčák v nadpise je poněkud zavádějící. Respektive můžete si burčák vyrobit doma — stačí mít dostatečné množství hroznového vína, vylisovat mošt a přidat... View Article