Chvála droždí

Zlé droždí. Hodný kvas. Nebo snad hodné droždí? Houba a chlast? Zalepuje nás lepek? To je nějak moc otázek najednou, hele! (zapsala Zuzka, 2014) Českými domácnostmi se valí vlna vlastního pečení chleba a navíc tradičními metodami s použitím kvasu. To je pochopitelně skvělá věc. Kromě faktu, že se doma tak dá vyrobit chleba, který chutná a vyživuje (na rozdíl … 

Tohle si přečtuChvála droždí

Zázvorovka kvašená droždím

Zdivočelé bioženy mívají tendenci ztotožňovat Candida albicans se Saccharomyces cerevisiae, protože kvasinka jako kvasinka, neasi, a kvasinky jsou zlo, jednak to děsně svědí a pak to hlavně promoří celé tělo a člověk pak má strašlivé příznaky, které by psychiatr ze staré školy nazval neurastenií,což se musí léčit velmi, velmi alternativně, protože doktoři to neumí léčit ani diagnostikovat a tvrdí, … 

Tohle si přečtuZázvorovka kvašená droždím