Synbiotický půst IV: co přichystat na třetí týden

Pro recepty, které chystám na třetí postní týden, to bude chtít zase trošku příprav. Z prvního týdne by vám mohla zbýt kysaná řepa a celer — budou se hodit. Druhá postní neděle se jmenuje Pražná a my bychom měli jíst pražmo — naklíčené a upražené obilí. Naklíčíme oves a ještě ho prokvasíme. Plus naložíme vietnamské pickles a přidáme k němu trošku kvašení a vyrobíme to nejlepší, co kefír … 

Tohle si přečtu

Bílá ředkev

Při čekání na jarní zeleninu zaměřte svou pozornost na bílou ředkev, kterou po většinu zimy najdete v regálech se zeleninou. Dá se jíst syrová, tepelně upravené a pochopitelně se dá zkvasit. Je nedílnou součástí korejské a japonské kuchyně — tam jí říkají daikon a dostala se i do pohádek Hayao Miyazakiho. Ředkev je možná na první pohled skromná zelenina s jemnou chutí, ale … 

Tohle si přečtu

Mrkev

Mně se prostě mrkev nedaří. Tedy zejména tehdy, má-li pokud v té kyašené věci má hrát hlavní roli. Je dobrá jakou součást kimčchi, byla celkem dobrá ve věčné třílitrové lahvi, ale samostatně se mi prostě nedaří a nedaří.Nejdřív jsem ji zkoušela se zázvorem a pomerančovou kůrou. Jenže jsem tam té kůry patrně dala nějak moc a celé to chytlo … 

Tohle si přečtu