Vyhledáno: kimčchi(63)

  • Synbiotický půst I

    Dneska je tučný čtvrtek, kterým začíná vrchol masopustu. Kdo v následujících dnech nebude mít tukem lesklou pusu a v ruce koblihu, ten... View Article

  • Polévky z kvásku I: rakousko-uherské — Kyselo, schur a keselica

    Kde se peče kváskový chleba, tam většinou někoho napadlo zkusit zahustit nějakou polévku kváskem. A ejhle, ukázalo, se že to byl... View Article

  • Cosima Bellersen Quirini — Fermentace (recenze)

    Už během podzimu vyšla v Gradě další kniha o fermentaci. Autorkou je německá publicistka Cosima Bellersen Quirini. Ta knížka je německá. Praktická,... View Article

  • Turecké kvašáky — Salatalik Tursusu

    Většina světa kvasí okurky s koprem. Pokud chcete nějaké takové recepty vyzkoušet, koukněte sem. Klasické česko-slovenské recepty pak najdete tady. Případně... View Article

  • AnaPur

    Možná jste si už všimli, jak se před nějakou dobou začaly šířit náhrady jídla — práškové směsi, které nejsou koktejly na hubnutí... View Article

  • Medvědí česnek

    Sezona medvědího česneku právě vrcholí a za posledních pár let se jeho sběr (a hlavně jeho skvělá chuť) stal natolik běžnou... View Article

  • Čínský rajčatový kvas (s goji) — 红酸汤

    V článku o čínské chilli pastě jsem zmiňovala provincii Chu-nan. A tam se kromě onoho chilli také neobejdou bez rajčatového kvasu. Pochází... View Article

  • Salát z červeného zelí

    Budete o víkendu péct husu či kachnu? Chcete to trošičku odlehčit? Přidat navíc nějaké enzymy pro lepší trávení? Co takhle červené... View Article

  • Sečuánské zelí pao cai 泡菜

    Pláče váš vnitřní hipster, že kimčchi už je moc mainstream? Nechutná vám rybí omáčka, ale chcete spíš něco exotičtějšího, než... View Article

  • Melouny

    A opět něco z těch bizarnějších, ale velmi tradičních variant fermentovaných věcí. Melouny se pěstují po celém světě, a tak se vymyslela... View Article