Vyhledáno: kombucha(28)

  • Kombucha revival

    Kombucha to nemá u středoevropanů moc lehké: vypadá jako Žvahlav, je cítit po octu a plovou v ní chuchely a kekely. Je na čase... View Article

  • Ta pravá kultura

    Jestlipak existuje něco jako pravý tibetský kefír? Odkud je skutečná kombuchová red rumi? Která kultura má nejlepší zdravotní účinky?

  • Kvašení v kavárnách a restauracích

    Doma je doma, ale kvašení v gastro provozu - to je jiná písnička.

  • 1000+1 kombuchových otázek a odpovědí

    Strašidelně dlouhý seznam vašich otázek a mých odpovědí o fungování kombuchové kultury. Nebojte se, je v něm fakt všechno.

  • Vydáváme Kuchařku na doma!

    …a ten vykřičník v nadpisu jsme si dovolili zase po dvou letech, protože jsme si ani sami nemysleli, že se něco... View Article

  • Na dovolenou bez mikroutů

    Jak dlouhodobě uchovávat své oblíbené kultury, když zrovna odjíždíte na delší dobu z domácnosti a nesehnali jste jim dobře placený hotel.

  • 10 fermentů, bez kterých se neobejdu

    Top 10 kvašených dobrot, bez kterých už bych já nebyl já. Máte taky uspořádaný svůj žebříček hodnot?

  • Kniha Umění fermentace konečně česky!

    Sandorův opus vychází po deseti letech i v češtině a my jsme ji jak se patří pokřtili.

  • Probiotický elixír zdraví

    Není probiotické, co se leskne. Dokonce ani neplatí, že čím dražší, tím zdravější. Jaké potíže vlastně doprovázejí význam slova PROBIOTICKÝ?

  • Alkalická fermentace luštěnin

    Nejsme šarlatáni a odkyselovači organismu. My jen prozkoumáváme kvašení, které běží do zásaditých hodnot stupnice pH. A smrdí čpavkem. A je moc dobré.