Sladový kvas

V neděli nás Jan Čulík z táborského Thiru pozval na naprosto báječný a překvapivě zcela nehipsterský festival Naše Chutě, který se konal už popáté a letos měl jako téma fermentaci, takže jsme tam cosik povídali, dávali ochutnat zázvorové pivo, směs kvašené zeleniny a taky tmavý, hutný kvas. Do Tábora jsem totiž jela vlastně skoro rovnou z Ukrajiny, kde jsem poctivě … 

Tohle si přečtu

Vománkový víno

Zkvasit se dá snad vážně všechno a omezovat se jen na převahu mléčného kvašení by byla škoda. Ale protože s alkoholovým kvašením moc zkušeností nemám, článek o domácích ovocných vínech napsal Chekotay, jehož domovský blog najdete zde. Díky moc! Něco málo o domácí výrobě vína Víno prospívá ženám, pakli je mužové pijí, a tolik je jisté, že k tomu čepce nepotřebují, ni … 

Tohle si přečtu