Štítek: korea

  • Tajný trik na umami aneb bombastické kimčchi (a jiná jídla) i pro vegany.

    Qwerty pro vás sepsal demýtizační článek o tom, že se není potřeba bát glutamátu jako takového. Je jasné, že pokud budete... View Article

  • Papriková pasta kočchudžang/ gochujang/ 고추장

    Existuje jedna země na světě, kde mikrobové převzali nad tamním národem vládu natolik, že se fermentace stala součástí strategické komunikace.... View Article

  • Zavité kimčchi — bosam kimčchi — 보쌈 김치

    Bosam — zavité kimčchi — je jedna z dalších mnoha variací na kimčchi. Běžně patláte kořeněnou pastu mezi listy čtvrtek pekingského zelí nebo jí jen... View Article

  • Dýňové kimčchi — hobak kimchi ‑호박 김치

    Kimči je téměř nekonečně variabilní záležitost. Co je zrovna v sezóně, to se nechá zkvasit. Na podzim a v zimě máme k dispozici... View Article

  • Okurkové kimčchi — Oi Sobagi — 오이소박이

    Korejci své okurky milují. Kromě toho, že dělají klasické nakládačky a pak z nich pikantní salát, tak z nich pochopitelně dělají kimčchi. Ano,... View Article

  • Bílá ředkev

    Při čekání na jarní zeleninu zaměřte svou pozornost na bílou ředkev, kterou po většinu zimy najdete v regálech se zeleninou. Dá... View Article