Štítek: mléko

  • Jogurt

    Úvodní slovo si vypůjčím od hochů z Červeného trpaslíka, protože nemohu uvěřit tomu, že jsme ještě pořád nepřistoupili na kysacím blogu... View Article

  • Mléko a sýry — Domácí mlékař

    Asi jste si všimli, že nějaké složitější sýrařské postupy tu nenajdete. Maximálně kefír. Má to několik důvodů — nemám dostatečný zdroj mléka... View Article

  • Máslo I

    Zkvasit máslo? Ale jistě. Ostatně je to tradiční způsob výroby másla — čistě technologicky v podmínkách hospodářství bez chladící techniky nejde moc nasbírat... View Article

  • Mléčný kefír prakticky

    Vzhledem k tomu, že se mi opakovaně stalo, že osoby prokazatelně inteligentní, gramotné a sečtělé se mě po přečtení článku o kefíru a syrovátce... View Article

  • Syrovátka

    Syrovátka je tekutá složka fermentovaného či sraženého mléka, tzv. mléčné sérum. Budeme se bavit o té fermentované. Sladká syrovátka, která zbývá... View Article