Štítek: otruby

  • Polévky z kvásku I: rakousko-uherské — Kyselo, schur a keselica

    Kde se peče kváskový chleba, tam většinou někoho napadlo zkusit zahustit nějakou polévku kváskem. A ejhle, ukázalo, se že to byl... View Article

  • Oves

    Když já jim dám vovsa,voni skáčou hopsa. Oves je obilninou ze střední Asie a je vcelku i možné, že zvyk jeho pěstování... View Article

  • Otruby III: co všechno nuka zkysá

    První dva díly byly obecně o nukazuke a o výrobě nukadoko. Teď už zbývá jen dát dohromady věci, které se tam dají... View Article

  • Otruby II: výroba a péče o nukadoko

    V předchozím článku jsem psala o japonské metodě kysání nukazuke. No a tenhle článek bude o jeho výrobě. Pokud vás zajímá, co všechno... View Article

  • Otruby I: úvod do nukazuke

    Máte doma kvásek na chleba? A kefír na mléko? A chcete ještě další tamagoči na zeleninu, které vám ji navíc připraví i za... View Article