Štítek: recepty

  • Salsa, guacamole a kečup

    Cokoliv, kam se při přípravě dává něco kyselého, se dá úspěšně vyrobit pomocí mléčné fermentace. Vždy to je ve prospěch... View Article

  • Květák

    Květák patří mezi mé oblíbené kousky. Je ho sice snadné zprznit, ale zrovna u kysání to dá dost práci. Základem je klasicky... View Article

  • Divoká zázvorovka čili pirátský grog

    Americké kysací blogy mluví především o mléčně zkvašené zázvorovce a o divoké fermentaci, protože prý kořeny a oddenky rostlin jsou plné zárodečných kultur... View Article

  • Zázvorovka kvašená vinnými kvasinkami

    V drogerii, která má pořád ještě socialistický nádech (a nebo ve vinařských potřebách) pořídíme vinné kvasinky a živnou sůl. Pečlivě prostudujeme... View Article

  • Zázvorovka kvašená droždím

    Zdivočelé bioženy mívají tendenci ztotožňovat Candida albicans se Saccharomyces cerevisiae, protože kvasinka jako kvasinka, neasi, a kvasinky jsou zlo, jednak to... View Article