Nezařazené

  • Synbiotický půst receptář – co mám pořád vařit?

    Zde se nám hromadí recepty co během synbiotckého půstu jíme. Spíš jen jako inspiraci, než jako podrobné recepty, to by... View Article

  • Pyl

    Pyl, samčí pohlavní buňky rostlin, je poměrně velmi zajímavou surovinou. Mimo to, že je potřeba k tomu, aby rostlina měla plody,... View Article

  • V krajině jablečného štrůdlu

    Vítejte na cestě kolem světa — fermentované potraviny jsou skutečně globální záležitostí, byť se region od regionu velmi liší v tom, co se... View Article

  • Již dávní… pralidé

    Zdá se, že jen co lidé vynalezli první nádoby a zapomnětlivost, objevila se i fermentace. Nejdřív pravděpodobně bylo čůčo — tedy spontánně zkvašené ovoce,... View Article

  • Worcesterská omáčka

    Cože? Volčestr? Jeden z nepostradatelných pilířů óbrmňamek? Rituální obětina pro jednoho z Nevýslovných Prastarých přezdívaného Manža, který si musí počvachtat, aby nezničil... View Article

  • Antidepresiva

    Správně fermentované potraviny, které vám do střev dostanou ty správné kultury, mohou pomoci i se splíny či nespavostí. Přinejmenším kultury Streptococcus... View Article