Základy

  • Můj první ferment

    Náš blog je plný informací. Internet také. I kniha od Sandora vás poučí dostatečně. Jenže je opravdu nutné zavalit každého nováčka... View Article

  • Základní pojmy

    Kvašení a kysání patří velmi pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Člověk úplně vidí toho pračlověka, který nechal přes... View Article

  • A dá se to zvážit?

    Když se dívám na (jinak velmi inspirativní) videa o přípravách jídla nebo čtu psané recepty, jdou na mě mrákoty syna biochemikova,... View Article

  • Kynárna, jogurtovač a domeček na plísně v jednom

    Jsem humanitního vzdělání a pohybuju se okolo vzdělávání a pomáhajících profesí. Má technická zdatnost končí u sešroubování jednodušších kusů nábytku z IKEA. Ovšem vyrobit... View Article

  • Startéry

    Startér je něco, co obsahuje kulturu kvasinek, bakterií nebo plísní, kterou chceme rozmnožit, aby nám vyrobila požadovanou potravinu. Bakterie a kvasinky... View Article

  • Internetový kvas — český

    Co stojí za návštěvu, když se o kvašení a kysání chcete dozvědět víc? Začneme českým rybníčkem — toho nebude moc.Základními zdroji jsou dvě dámy... View Article

  • Křís

    Křís je taková ta bělavá mázdra, která se vám může utvořit na povrchu toho, co právě kvasíte. Není to zpravidla... View Article