
Mléko a sýry — Domácí mlékař
Asi jste si všimli, že nějaké složitější sýrařské postupy tu nenajdete. Maximálně kefír. Má to několik důvodů — nemám dostatečný zdroj mléka... View Article
Asi jste si všimli, že nějaké složitější sýrařské postupy tu nenajdete. Maximálně kefír. Má to několik důvodů — nemám dostatečný zdroj mléka... View Article
Rybí omáčka patří k nejstarším doloženým fermentovaným věcem. Spolu s pivem, chlebem a okurkami. Starověký Říman si bez ní jídlo neuměl představit a v... View Article
Wild Fermentation od Sandora Katze konečně vychází v češtině pod názvem Síla přírodní fermentace. Hurá! Hledejte ve svých oblíbených knihkupectvích nebo... View Article
Kišk či kašk je blízkovýchodní mléčně fermentovaná obilovina, která se používá buď na zahuštění omáček, anebo jako kaše. Kořeny má... View Article
Kimči je téměř nekonečně variabilní záležitost. Co je zrovna v sezóně, to se nechá zkvasit. Na podzim a v zimě máme k dispozici... View Article
Budete o víkendu péct husu či kachnu? Chcete to trošičku odlehčit? Přidat navíc nějaké enzymy pro lepší trávení? Co takhle červené... View Article
Jeden rychlý, leč výtečný recept z chu-nanské kuchyně. Chu-nan je čínská provincie a je domovem některých významných čínských národnostních menšin (Miao, Dong,... View Article
Když já jim dám vovsa,voni skáčou hopsa. - česká lidová Oves je obilninou ze střední Asie a je vcelku i možné, že... View Article
Pláče váš vnitřní hipster, že kimčchi už je moc mainstream? Nechutná vám rybí omáčka, ale chcete spíš něco exotičtějšího, než... View Article
A opět něco z těch bizarnějších, ale velmi tradičních variant fermentovaných věcí. Melouny se pěstují po celém světě, a tak se vymyslela... View Article