
Rýže kodži část 4. – miso pasta
Posledním samostatným dílem v tomto miniseriálu o lahodných plesnivých kondimentech bude návod na vlastní domácí miso, které si pošlete do budoucnosti, a až... View Article
Posledním samostatným dílem v tomto miniseriálu o lahodných plesnivých kondimentech bude návod na vlastní domácí miso, které si pošlete do budoucnosti, a až... View Article
Podle víkendového postupu popsaného v minulém dílu jste si nadělili dvě kila krásně prorostlé voňavé houbovité matérie, která je kupodivu sladká,... View Article
V úvodním článku tohoto seriálu jsme si pověděli, k čemu je vlastně dobré pustit nějakou plíseň na rýži. Víme už také,... View Article
Do fermentačního vlaku jsem naskočil v době, když už měla Zuzka tento blog pěkně rozepsaný, plný inspirativních návodů a prapodivných bublavostí, ze... View Article
Hledáte podobně jako já, jak se ochladit? Ideální je obrátit se k tradicím zemí, které se s horkem potýkají historicky dlouhodobě — tam mají... View Article
Rybí omáčka patří k nejstarším doloženým fermentovaným věcem. Spolu s pivem, chlebem a okurkami. Starověký Říman si bez ní jídlo neuměl představit a v... View Article
Perila křovitá je další z věcí, které vám prodají vaši oblíbení imigranti. Jde o bylinu z rodiny hluchavkovitých, je tedy příbuzná široké skupině... View Article
V nepovedených pokusech mám dva pokusy o gundruk. No a ve sklepě už mám druhou, povedenou sklenici. Gundruk je himalajská verze nakládaných... View Article