Nápoje

  • Kombucha revival

    Kombucha to nemá u středoevropanů moc lehké: vypadá jako Žvahlav, je cítit po octu a plovou v ní chuchely a kekely. Je na čase... View Article

  • Burčák, sangria a švestky — podzimní limonády

    Slovo burčák v nadpise je poněkud zavádějící. Respektive můžete si burčák vyrobit doma — stačí mít dostatečné množství hroznového vína, vylisovat mošt a přidat... View Article

  • Mléčné nápoje do horkých dní

    Hledáte podobně jako já, jak se ochladit? Ideální je obrátit se k tradicím zemí, které se s horkem potýkají historicky dlouhodobě — tam mají... View Article

  • Kokos a vodní kefír

    Předloni na podzim jsem dostala vodní kefír a od té doby pilně vyrábí limonády, protože se prostě pijí daleko snáze, než... View Article

  • Okurková limonáda

    Okurkovka (s tu větším, tu menším podílem přírodní šťávy) se už loni zabydlela v nabídce kaváren. Je poměrně snadné si ji... View Article

  • Kde se vzal kefír?

    Kavkazská legenda praví, že první kefírová zrna dostal prorok Mohamed přímo od Alláha a ten naučil kavkazské národy, jak ho používat,... View Article

  • Tonic

    Když už tu mám návod na domácí gin, tak je k němu taky potřeba domácí tonic — to dá rozum. A samozřejmě že zkvašený…... View Article

  • Perilovo-kopřivová limonáda — aneb bojujeme proti alergiím

    Dorazilo jaro, začala jsem kýchat. Uvidíme, jak to dopadne letos, protože tentokrát budu připravena a budu proti alergické reakci bojovat limonádou.... View Article

  • Vodní kefír

    Dostala jsem vodní kefír. Dlouho jsem odolávala, že ho nepotřebuju, protože mám přece mléčný. Ale nakonec ho mám doma a limonády... View Article

  • Ostrý cider — panacea neboli všelék

    S počátkem podzimu se letos na anglicky psaných blozích, kde se něco kysá, začal objevovat fire cider. A protože to je... View Article