Nápoje

  • Vodní kefír

    Dostala jsem vodní kefír. Dlouho jsem odolávala, že ho nepotřebuju, protože mám přece mléčný. Ale nakonec ho mám doma a limonády... View Article

  • Ostrý cider — panacea neboli všelék

    S počátkem podzimu se letos na anglicky psaných blozích, kde se něco kysá, začal objevovat fire cider. A protože to je... View Article

  • Mléčný kefír prakticky

    Vzhledem k tomu, že se mi opakovaně stalo, že osoby prokazatelně inteligentní, gramotné a sečtělé se mě po přečtení článku o kefíru a syrovátce... View Article

  • Ledový čaj

    Jeden aktuální příspěvek, než se zase ochladí. Ti, kdo pěstují kombuchu moc dobře vědí, že čaj a nakyslá probiotika dohromady fungují... View Article

  • Květové limonády

    Jarní květy už jsou sice většinou fuč a ty, co kvetou začátkem léta, zase čekají, až bude teplo, takže teď je... View Article

  • Březová míza

    Máloco je tak tradiční a slovanské, jako březová šťáva. Marie Úlehlová-Tilschová jí věnovala celou kapitolu. K přečtení je zde. Alergie na březový... View Article

  • Kořenové pivo čili root beer

    Kořenové pivo je jeden z ikonických nápojů tradiční kuchyně Spojených států. Osadníci si dovezli tradici bylinných fermentovaných nápojů — lopuchové pivo je v anglických... View Article

  • Kořeny — obecný návod na limonádu

    Dva kořeny se pod jedlí ke klepům z lesa sesedly.Co do vrcholků vítr vnes, zde dole přijde na přetřes.Veverka, teta stoletá,... View Article

  • Chicha — pivo starých Inků

    Chicha je tradiční, lehce fermentovaný nápoj z Jižní a Střední Ameriky. Inkové, Mayové, Toltékové a podobné osvícené národy to pili a pijí dodnes a právě... View Article

  • Zimní limonády

    Další várka možných příchutí pro mléčný i vodní kefír — zaměřeno zejména na to, co je teď v zimě snadno dostupné. Sušené ovoce, koření... View Article