Na českých internetech je foodblogerů celá řádka. Na co si vzpomenete, to tu najdete. Vaření, pečení, pěstování, bio, fair i direct trade, vegan, makrobio, paleo, hodnocení hospod od maurera po váguse, pivo, víno, cider, káva … Proč tedy přidávat další bajty?
Ať hledám, jak hledám (a že posledních pár měsíců hledám důkladně), tak informacích o kvašení a kysání nealkoholových záležitostí toho v českých podmínkách nic moc není. Ještě tak mléčné výrobky, ale tím to hasne.
A přitom zkvasit se dá naprosto cokoliv a na spoustu způsobů. A protože už s tím chvíli experimentuju a protože tomu začínám trošku rozumět a protože v anglosaském světě je mléčné kysání zrovna celkem velmi kchůl, tak si věřím, že psát o tom v češtině by mohlo někoho zaujmout. A ideálně nakazit tím, že si do bytu pořídí taky miliardy mazlíčků.
Přípravnou pro příspěvky na tomhle blogu je moje kvasicí a kysací diskuze na serveru nyx.cz Kdo by se chtěl přidat (a mě zrovna budou zbývat pozvánky, tak mi pošle mail a nebo nechá ten svůj tady v komentářích)

Blog jsem pro vás začala psát v roce 2012 z nadšení nad knihou Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou jsem i později přeložila, a od té doby už mě tato obskurní záliba v oprašování mikroorganismů nepustila.
Profesionálně se věnuji práci na projektu Paměť národa pro neziskovku Post Bellum.
Umím vymyslet kvašenou recepturu či vám poradit co kvasit ve vaší kavárně/bistru/nálevně. Fakt mi jdou nejrůznější rešerše Pro veřejnost pořádám i praktické workshopy, v případě zájmu mi prosím pište na e‑mail.
Objeveno díky Vývařovně, výborný téma! Jdu se prokvasit novějšími články.
Objeveno díky Cuketkovi, přesně takový blog mi chyběl, pořád jsem na blogu vyzivujicitradice.cz četla o skvělých přínosech fermentovaných jídel, ale nevěděla, co, jak, jak na to. Jdu si přečíst všechny Vaše články a už se moc těším!
Objeveno… protože jsme spolu kdysi bydleli…
Máš to hezký 🙂