
Octové sirupy neboli shruby
V elaborátu o kombuše už jsem si posteskl, jak je u nás octová kultura opomíjena, o octových nápojích nemluvě, což je obrovská škoda.... View Article
V elaborátu o kombuše už jsem si posteskl, jak je u nás octová kultura opomíjena, o octových nápojích nemluvě, což je obrovská škoda.... View Article
Vztahy s jihokorejskou republikou máme na mimořádně dobré úrovni, třeba se jednou stane, že zrovna tak progresivní bude i severněji ložená zem,... View Article
Tempeh je fermentovaný výrobek původem z Jávy. Díky globalizaci a hipíkům se šíří po celém světě a je to tak dobře. Jde totiž... View Article
Vždycky, když se s někým bavím o jídle a fermentacích, přijde na přetřes TOP 5 důvodů, proč se do kvašení a ručního zpracování potravin pustit.... View Article
O tenhle text mě uháněla Klára z Kopce do knížky, ale nakonec se ukázalo, že se tam prostě nevejde. Takže jsme... View Article
Kombucha to nemá u začátečníků moc lehké: vypadá jako Žvahlav, je cítit po octu a plovou v ní chuchely a kekely. Je na čase... View Article
Infikovali jsme éter, naočkovali dráťák, inkubovali vlny a zakysali mixák. To bylo totiž tak, že nám zavolala Maškrtnice, že prý se... View Article
Studentský spolek mě pozval do poroty první pražské kimčchi battle. Akce to byla nadmíru povedená — sešlo se více jak dvacet soutěžících... View Article
Už dlouho slibuju, že se pustím do nějaké popularizace fyziologie spojené s lidskou mikrobiotou. Než tedy začnu s poučnými texty, dostanu ze... View Article
Úvodní slovo si vypůjčím od hochů z Červeného trpaslíka, protože nemohu uvěřit tomu, že jsme ještě pořád nepřistoupili na kysacím blogu... View Article