Vyhledáno: Kvas(243)

  • Octové sirupy neboli shruby

    V elaborátu o kombuše už jsem si posteskl, jak je u nás octová kultura opomíjena, o octových nápojích nemluvě, což je obrovská škoda.... View Article

  • Jak jsme jedli korejské nudle

    Vztahy s jihokorejskou republikou máme na mimořádně dobré úrovni, třeba se jednou stane, že zrovna tak progresivní bude i severněji ložená zem,... View Article

  • Tempeh

    Tempeh je fermentovaný výrobek původem z Jávy. Díky globalizaci a hipíkům se šíří po celém světě a je to tak dobře. Jde totiž... View Article

  • Dvojí kvalita potravin (a spotřebitelů)

    Vždycky, když se s někým bavím o jídle a fermentacích, přijde na přetřes TOP 5 důvodů, proč se do kvašení a ručního zpracování potravin pustit.... View Article

  • Sudetský celožitný chleba

    O tenhle text mě uháněla Klára z Kopce do knížky, ale nakonec se ukázalo, že se tam prostě nevejde. Takže jsme... View Article

  • Kombucha revival

    Kombucha to nemá u začátečníků moc lehké: vypadá jako Žvahlav, je cítit po octu a plovou v ní chuchely a kekely. Je na čase... View Article

  • Jak jsme byli v rádiu

    Infikovali jsme éter, naočkovali dráťák, inkubovali vlny a zakysali mixák. To bylo totiž tak, že nám zavolala Maškrtnice, že prý se... View Article

  • Kimčchi — chyby, kterým se dá vyhnout

    Studentský spolek mě pozval do poroty první pražské kimčchi battle. Akce to byla nadmíru povedená — sešlo se více jak dvacet soutěžících... View Article

  • Mýty a bludy 101: Co všechno se ve střevech neděje

    Už dlouho slibuju, že se pustím do nějaké popularizace fyziologie spojené s lidskou mikrobiotou. Než tedy začnu s poučnými texty, dostanu ze... View Article

  • Jogurt

    Úvodní slovo si vypůjčím od hochů z Červeného trpaslíka, protože nemohu uvěřit tomu, že jsme ještě pořád nepřistoupili na kysacím blogu... View Article