Vyhledáno: Kvas(243)

  • Miliony přátelských bakterií. Mikroflora, mikrobiom — jak to tedy je?

    V těchto dnech vychází další číslo časopisu Sedmá generace. A pokud si ho pořídíte, tak tam najdete i článek, o který mě jeho... View Article

  • Den domácího fermentátora

    Na posledním fermentačním workshopu padl dotaz, jak vypadá můj typický den a kolik fermentovaných věcí tak asi sním. Ten dotaz se... View Article

  • Rýže kodži část 4. – miso pasta

    Posledním samostatným dílem v tomto miniseriálu o lahodných plesnivých kondimentech bude návod na vlastní domácí miso, které si pošlete do budoucnosti, a až... View Article

  • Rýže kodži část 3. – jednoduché recepty

    Podle víkendového postupu popsaného v minulém dílu jste si nadělili dvě kila krásně prorostlé voňavé houbovité matérie, která je kupodivu sladká,... View Article

  • Rýže kodži část 2. – pěstování

    V úvodním článku tohoto seriálu jsme si pověděli, k čemu je vlastně dobré pustit nějakou plíseň na rýži. Víme už také,... View Article

  • Rýže kodži část 1. – příběh

    Do fermentačního vlaku jsem naskočil v době, když už měla Zuzka tento blog pěkně rozepsaný, plný inspirativních návodů a prapodivných bublavostí, ze... View Article

  • Resuscitace?

    Asi jste si všimli, že je tu poněkud mrtvo. Hlavním důvodem je fakt, že mě prostě čím dál tím víc... View Article

  • Synbiotický půst: závěrečný díl – snídaně

    Jako závěrečný díl seriálu o synbiotických pokrmech jsem si vybrala snídaně. Jsem snídací typ a tak nemám problém souhlasit se všemi těmi... View Article

  • Synbiotický půst VIII: šestý týden – Levanta

    Začátkem února ten plán na postní články vypadal jako prima nápad. Ovšem během března začaly události houstnout a čas se nejspíš... View Article

  • Synbiotický půst VII: pátý týden – indický

    Čtvrté postní neděli se tradičně říká družebná. Je v půlce půstu a bývala určena tomu, aby se lidi scházeli, pili sladké likéry,... View Article