Štítek: kvásek

  • Polévky z kvásku III: balkánské – Ciorba a trahaňa

    Po poněkud dlouhé pauze se vracím k seriálu, který přerušil synbiotický půst — ke kváskovým polévkám z kvásku. Konec konců vrátily se mlhy, tma... View Article

  • Polévky z kvásku II: Polsko a Bělorusko — Žurek a žůr

    Pokračujeme druhým dílem kváskových polévek. Po lokálních, rakousko-uherských se vydáme o kousek dál na severovýchod, tedy do Polska a Běloruska. Jejich historie... View Article

  • Polévky z kvásku I: rakousko-uherské — Kyselo, schur a keselica

    Kde se peče kváskový chleba, tam většinou někoho napadlo zkusit zahustit nějakou polévku kváskem. A ejhle, ukázalo, se že to byl... View Article

  • Fermentované vánoce

    Ráda bych uvedla na svou obhajobu, že rozhodně nezačínám s vánočním tématem moc brzo. Protože pokud chci mít během svátků na... View Article

  • Kvásková vánočka

    Vánočka (ostatně jako každé kynuté pečivo) je jaksi díky droždí fermentovaná sama o sobě. Ale může být daleko fermentovanějí. Dá se... View Article