Štítek: kimčchi

  • Lečo

    Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.

  • Vaříme z kimčchi

    Sice zabíjeme mikroba, ale způsobíme blaho v obědové misce. Kimčchi skýtá spoustu příležitostí, jak si přichystat hřejivé a chuťově bohaté jídlo. Rukama.

  • Ananasové kimčchi

    Mám to z internetu, dobrovolně bych to nevymyslela. A první impuls to udělat byl pocit - to je tak divné, to budu muset zkusit!

  • Kimčchi

    Definitivní pojednání o korejském kimčchi, které si připravíte ne podle konkrétního receptu, ale hlavně podle vlastní chuti.

  • Tajný trik na umami aneb bombastické kimčchi (a jiná jídla) i pro vegany.

    Qwerty pro vás sepsal demýtizační článek o tom, že se není potřeba bát glutamátu jako takového. Je jasné, že pokud budete... View Article

  • Zavité kimčchi — bosam kimčchi — 보쌈 김치

    Bosam — zavité kimčchi — je jedna z dalších mnoha variací na kimčchi. Běžně patláte kořeněnou pastu mezi listy čtvrtek pekingského zelí nebo jí jen... View Article

  • Kimčchi — chyby, kterým se dá vyhnout

    Studentský spolek mě pozval do poroty první pražské kimčchi battle. Akce to byla nadmíru povedená — sešlo se více jak dvacet soutěžících... View Article

  • Rebarborové kimčchi

    Korejci tuhle variantu kimčchi neznají. Nejspíš proto, že rebarboru nepěstují, jen jim roste jako plevel v divoké formě bez dostatečně šťavnatých... View Article

  • Křídlatka japonská, sachalinská i česká

    Křídlatky všech druhů jsou rychle, strašně moc rychle, rostoucí invazivní rostliny. Když se někde pomnoží, tak vytváří neprostupné plochy obřích... View Article

  • Medvědí česnek

    Sezona medvědího česneku právě vrcholí a za posledních pár let se jeho sběr (a hlavně jeho skvělá chuť) stal natolik běžnou... View Article