Vyhledáno: cizrna(8)

  • Rýže kodži část 5. – rychlé miso

    Devět let doma a šest let zde na blogu. Tak dlouho do svého okolí a do vás dosti nevybíravým způsobem láduju lžíci... View Article

  • Vydáváme Kuchařku na doma!

    …a ten vykřičník v nadpisu jsme si dovolili zase po dvou letech, protože jsme si ani sami nemysleli, že se něco... View Article

  • Luštěniny (konečně) každý den

    Otázka prdlavosti definitivně zodpovězena! Výkrm mikrobioty vyřešen! TOP 10 způsobů úpravy! Víme první - dá se to zkvasit!

  • Amazake

    Jak sladká je dobrota ze zcukřené rýže, tak bude možná mírně nakyslý tenhle blogový zápisek. Kancelář pro uvádění věcí na pravou míru opět zasahuje.

  • Rýže kodži část 4. – miso pasta

    Posledním samostatným dílem v tomto miniseriálu o lahodných plesnivých kondimentech bude návod na vlastní domácí miso, které si pošlete do budoucnosti, a až... View Article

  • Synbiotický půst VIII: šestý týden – Levanta

    Začátkem února ten plán na postní články vypadal jako prima nápad. Ovšem během března začaly události houstnout a čas se nejspíš... View Article

  • Synbiotický půst VII: pátý týden – indický

    Čtvrté postní neděli se tradičně říká družebná. Je v půlce půstu a bývala určena tomu, aby se lidi scházeli, pili sladké likéry,... View Article

  • Kišk — fermentovaný bulgur či jiné krupky

    Kišk či kašk je blízkovýchodní mléčně fermentovaná obilovina, která se používá buď na zahuštění omáček, anebo jako kaše. Kořeny má... View Article