
Polský boršč s řepným kvasem
Poláci tento boršč vaří na Vánoční večeři. Dávají do něj houbové taštičky, kterým říkají ouška. Recept na variantu, kterou sem... View Article
Poláci tento boršč vaří na Vánoční večeři. Dávají do něj houbové taštičky, kterým říkají ouška. Recept na variantu, kterou sem... View Article
Zemňáky a zelé, živobytí celé. Valašské přísloví Kysané zelí je ikonou střední Evropy. Američani dokonce přistěhovalcům z německých a rakouských zemí (tedy i Čechům)... View Article
Podobně jako paprikám i houbám dlouhá fermentace vyloženě svědčí. A tak spolu s hlavní letošní sezónou přicházím s druhým dílem toho, co jde z hub... View Article
Původně jsem chtěla jen na facebooku upozornit na dva loňské rajčatové články, ale jak jsem je po sobě četla, tak... View Article
Miluju čerstvé fazolky. Velká mísa lehce oblanšírovaných s dostatkem másla, případně zakysanou smetanou představují mou oblíbenou letní večeři. Problém je ovšem... View Article
Zbývá posledních pár dnů rebarborové sezony. Protože ji mám hodně ráda, bylo by divné, kdyby se tu neobjevila. Navíc tedy... View Article
Blíží se Ivančické slavnosti chřestu. Bohužel s dováženým chřestem ze Slovenska, ale i tak je to pro jihomoravské zajímavý výlet. Navíc je... View Article
Pampeliška je jednoznačně královnou jarních bylinek. Roste všude, krásně kvete a když ji vydloubete někomu z pozemku, většinou bude rád, že ho... View Article
Když se podaří, co se dařit má,když je slunce jako ze zlata.Když se podaří, co podařit se má, podaří se... View Article
Při čekání na jarní zeleninu zaměřte svou pozornost na bílou ředkev, kterou po většinu zimy najdete v regálech se zeleninou. Dá... View Article