Zelenina

  • Polský boršč s řepným kvasem

    Poláci tento boršč vaří na Vánoční večeři. Dávají do něj houbové taštičky, kterým říkají ouška. Recept na variantu, kterou sem... View Article

  • Zelí

    Zemňáky a zelé, živobytí celé. Valašské přísloví  Kysané zelí je ikonou střední Evropy. Američani dokonce přistěhovalcům z německých a rakouských zemí (tedy i Čechům)... View Article

  • Houby II

    Podobně jako paprikám i houbám dlouhá fermentace vyloženě svědčí. A tak spolu s hlavní letošní sezónou přicházím s druhým dílem toho, co jde z hub... View Article

  • Rajčata II

    Původně jsem chtěla jen na facebooku upozornit na dva loňské rajčatové články, ale jak jsem je po sobě četla, tak... View Article

  • Fazolky nezralé

    Miluju čerstvé fazolky. Velká mísa lehce oblanšírovaných s dostatkem másla, případně zakysanou smetanou představují mou oblíbenou letní večeři. Problém je ovšem... View Article

  • Rebarbora čili reveň

    Zbývá posledních pár dnů rebarborové sezony. Protože ji mám hodně ráda, bylo by divné, kdyby se tu neobjevila. Navíc tedy... View Article

  • Chřest

    Blíží se Ivančické slavnosti chřestu. Bohužel s dováženým chřestem ze Slovenska, ale i tak je to pro jihomoravské zajímavý výlet. Navíc je... View Article

  • Pampelišky od čumáčku po ocásek

    Pampeliška je jednoznačně královnou jarních bylinek. Roste všude, krásně kvete a když ji vydloubete někomu z pozemku, většinou bude rád, že ho... View Article

  • Poupata

    Když se podaří, co se dařit má,když je slunce jako ze zlata.Když se podaří, co podařit se má, podaří se... View Article

  • Bílá ředkev

    Při čekání na jarní zeleninu zaměřte svou pozornost na bílou ředkev, kterou po většinu zimy najdete v regálech se zeleninou. Dá... View Article